LANGUAGE
-
-

Fra flyplassen til Villajoysa:

Det er flere måter du kan komme deg fra flyplassen i Alicante til Villajoyosa. Avstanden er 45 km korteste vei og tar med bil litt over en halv time. Hvilket reisealternativ du vil bruke er avhengig av hvor mye penger du vil bruke, hvor mye tid du vil bruke, når du kommer til flyplassen og om du ønsker å bruke noen dager ekstra til sightseeing.

Alternativer:

Raskest: Taxi. Er det enkleste og raskeste, men ikke det billigste. Koster normalt ca. 60 Euro for turen, men kan være noe høyere på kveld og helger og med flere i bilen. Dersom en er 3 personer er ikke kostnadene større enn om en skulle bruke vårt foretrukne alternativ for en person. 

Standardløsningen: Buss  direkte fra flyplassen til Villajoyosa. Det er et eget norsk-spansk reiseselskap, Marianne Tours, som har bussforbindelse fra flyplassen i Alicante til ”de norske koloniene” på Costa Blanca – kysten. Villajoyosa er ofte første stopp og vi anbefaler denne løsningen som standardløsning. Prisen er ca 16 euro. På flyplassen har Marianne Tours egen skranke som er plassert rett frem for døren du går inn i ankomsthallen etter at du har hentet kofferten (obs – du må fortsette gjennom folkemengden). Noen ganger må en vente før avreise fra flyplassen fordi bussen samler opp flere flyankomster som er tett i tid og en må vente på noen som har vanskeligheter med å finne bussen. Dette alternativet er i all hovedsak velfungerende. Skal du bruke Marianne Tours, må du ta kontakt og avtale på forhånd. Se www.mariannetours.no eller kontakt dem på e-post mail@mariannetours.com eller telefon +34 965 887 462. De har også vakttelefon utenom åpningstider: +34 651 841 093.

Globetrotterløsningen: Har du god tid og lite penger kan du ta bussen fra Alicante flyplass til jernbanestasjonen i Alicante “Estacion de trenes”. Bussen har avgang fra Avgangshallnivå – Level 2 (Ikke Level -2 hvor turbussene stopper). Den går hvert 20. min og tar ca 40 min til sentrum Prisen er ca. 3,00 Euro. http://www.alicante-spain.com/alicante-airport-bus.html

Fra jernbanestasjonen til metrostasjonen ”Alicante- Luceros” er det et par kvartaler gange.  Du skal da ta Linje 1, fra ”Alicante – Luceros” til stasjonen ”Creueta” ( Er stasjonen etter ”La Vila Joiosa”). Avgang hver halve time og reisen tar i underkant av en time og koster ca 3 Euro. Turen er en opplevelse med utsyn til vakker natur langs kysten. 

http://www.tramalicante.es/page.php?idioma=_en

Kjøring flyplass - Villajoyosa

Fra flyplassen følger en skilt til Valencia – A7. I det en har kjørt innpå motorveien A7 følger en denne veien forbi Alicante og videre nordover til Exit/Salida Villajoysa.